“I am very happy with Public Gold because they provide us with an opportunity to invest in precious metals. When other investment failed, the best business is precious metal especially gold and silver. By doing business in gold and silver, we are not only enjoying the price appreciation of gold and silver but we can also protect our wealth. Public Gold also offer competitive prices for their product compared to gold shop. Apart from that Public Gold also provides IT facilities that enable customer to order online 24 hours. Their service is marvelous and customer is guaranteed to book their purchase according to international price of gold and silver market. I wish Public Gold best of luck :) “

(Public Gold Official Speaker) Mahaguru Syukor Hashim 

Alhamdulillah dengan izin Allah blog www.jutawanemas.com segalanya terjawab APAKAH ITU PERNIAGAAN EMAS YANG BETUL & SELAMAT dengan bermula sebagai seorang pembeli tegar 50 gram jongkong emas yang bernilai RM7,600. KEYAKINAN terhadap platform Public Gold yang TULEN dan SELAMAT, garapan Mahaguru Syukor Hashim sebagai Mentor menjadikan saya BANGKIT dari kegagalan. Alhamdulillah saya berjaya bergelar Perempuan Melayu Pertama Penceramah Rasmi Public Gold dan juga Master Dealer.

(Public Gold Official Speaker) Azizah Binti Hassan

 

“Terima kasih kepada pihak Public Gold kerana memberi peluang saya terlibat dalam perniagaan emas. Pada mulanya saya hanya tahu emas adalah sebagai perhiasan wanita. Ekoran selalu mengikut isteri ke kedai emas membeli barang kemas dan melihat harga emas sentiasa melambung naik mendorong saya menceburi perniagaan emas fizikal ini. Pada mulanya saya simpan sedikit demi sedikit.tapi sekarang NILAI simpanan emas saya semakin meningkat. Matlamat saya adalah untuk menjana pendapatan pasif melalui kenaikan harga emas setiap tahun. Jom kita sama-sama menyimpan emas untuk perniagaan masa hadapan. Pengalaman membeli emas PG tahun lepas bulan May 2009 cuma RM105/g. Tapi hari ini harga meningkat kepada RM134/g… pulangan 27% dalam masa setahun. WOW!”

(Public Gold Official Speaker) Mohd Fazli Ismail-Pokli

 

“Very far-sighted, stable, dynamic and innovative company. This is among one of the pioneer companies in Malaysia, which venture solely in gold business. Besides, it helps to educate public pertaining to gold literacy and path-ing them to accumulate more income through the real business. I believe with very capable management and strong structure, Public Gold will grow further and enhance its reputation and brand in gold business in Malaysia.”

 Zamzuri Abdul Majid

 

“1 dinar RM497 (September 2009)"... Kalau la saya tahu emas ni akan naik harga sampai macam harga sekarang ni…sure dah beli dan simpan dari dulu lagi. Saya percaya mesti semua orang akan ada perkataan "kalau la saya..." Jadi, apa tunggu lagi… jom kita simpan emas Public Gold. Saya yakin dengan emas keluaran Public Gold. Alhamdulillah, saya bermula dengan hanya sekadar hobi menyimpan emas, akhirnya kini saya dah pun memilih untuk jadi Dealer Public Gold yang sah! Emas sebagai aset. Anda x rugi simpan aset!! percaya la…”

 Amir Firdaus

 

“Well, gold business is absolutely a fantastic business and one of the safest ways. Public Gold has indeed given us the opportunity to invest in gold and silver. Most importantly, Public Gold offers us a simple and convenient way to create our own success in gold business. Joining Public Gold as an agent in August last year had really made a big difference. The only regret I had was the fact that I joined Public Gold a bit too late. So, come and join us in Public Gold, don’t wait if you can do it right away. Smile as the price keeps increasing. Good Luck!”

Mazrina Moh Mokhtar

 

“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer/agen yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain.”

Ahmad Azman

 

"Produk hebat Public Gold tiada tandingan. Urusan jual beli yang cukup puas hati. Selain simpan emas, dapat juga menghidupkan sunnah agama Islam".

Zahirin Bin Mustafa

 

Di ucapkan syabas dan tahniah kepada syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd dimana ia adalah satu-satunya syarikat tempatan yang menyediakan urusan jual beli emas online pertama di Malaysia. Produk emas Public Gold dijamin ketulenannya dan ternyata mudah didapati samada secara online melalui website ataupun offline melalui dealer-dealer di seluruh Malaysia.
Bagi yang ingin menjadikan emas sebagai aset dan perniagaan, emas Public Gold adalah yang terbaik untuk anda. Ingat Emas, Ingat Public Gold!

Abdul Sapawi – Pawie

 

Pada tahun 2009, adik saya telah menunjukkan jongkong emas yang dibelinya dari syarikat X. Saya sememangnya ketika itu mencari-cari syarikat yang menjual jongkong emas kerana saya ingin memperkenalkan emas sebagai salah satu pelaburan kepada para pelangan saya. Sebagai seorang penasihat kewangan peribadi, saya tahu emas adalah salah satu pelaburan yang penting dalam portfolio seseorang. Dipendekkan cerita saya, saya tidak jadi menjalin hubungan perniagaan dengan syarikat X itu, kerana model perniagaannya mencurigakan.
Pada suatu ketika, saya terjumpa dengan laman web ‘jutawanemas.com’. Dari situ saya mendapat maklumat tentang syarikat Public Gold, dan pada April 2009, saya mendaftar sebagai pengedar. Untuk tempahan emas saya yang pertama, saya telah mengambilnya sendiri di pejabat Public Gold di Bukit Jambul, Pulau Pinang. Saya sebenarnya ingin memastikan pejabat tersebut betul-betul wujud dan bukan setakat alamat sahaja. Selepas saya kembali ke Kuala Lumpur, saya membawa sekeping emas 20g ke kedai emas untuk mengesahkan berat dan ketumpatan emas. Ternyata emas Public Gold tulin dan tepat timbangannya seperti di sijil. Jurukedai emas itu mengatakan kepingan emas itu cantik, dan bertanya dari mana saya dapat? Saya memberitahunya saya beli di Pulau Pinang.

Zalekha Gold Trading

 

"My 'career' with Public Gold started in January 2010, after being studying about gold business for months. I opted for Public Gold because it is the first Malaysian company that sells certified gold bars. Besides, the availability of stocks is very good and the online system it offers is very convenient, especially to dealers. The public acceptance of the Public Gold bullions is excellent, people like it when they can monitor the price movement for themselves and found it very transparent. Alhamdulillah, I became a Master Dealer in less than 3 months! I think when Che Det displays the Public Gold banner in his so-well-known blog, what else people want to look for confidence? Personally, I think Public Gold is the right place for you to be a Gold Investor and it is yet a better choice if you want to build your career in Gold business. Let's become a dealer like us!!"

Noorzilawati Binti Menong @ Abdullah

 

Terima kasih kepada Public Gold telah membuka ruang kepada rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dengan perniagaan emas dan perak . Selain menyimpan sebagai perniagaan untuk masa hadapan, juga memberi peluang kepada sesiapa yang ingin menjadi peniaga emas. Dengan pengurusan yang baik, sistem jual-beli 24 jam, stok yang sentiasa ada dan mudah dapat, Public Gold adalah pilihan yang tepat. Di samping itu kehebatan & keunikan emas itu sendiri, serta nilai emas yang semakin naik, sudah pasti ianya memberi pulangan yang terbaik. Jangan lepaskan peluang untuk jadikan emas sebagai salah satu portfolio anda mulai sekarang. Jom Simpan Emas!

 Md Hanisham Bin Rahmat

 

Saya telah melabur dalam Unit Dana Bersama (Mutual Unit Trust) sejak tahun 2006. Daripada tahun ke tahun, dividen yang dibayar tidak membawa pulangan yang memuaskan malahan ada satu dana yang membawa kerugian. Jadi saya terfikir, "adakah perniagaan yang membawa jaminan keuntungan kepada pelaburnya tanpa ia merugikan atau jatuh merudum?". Saya telah membuat kaji-selidik di internet berkenaan perniagaan yang memberi jaminan keuntungan kepada pelaburnya sehinggalah saya menemui satu laman sesawang berkenaan EMAS yang dikendalikan oleh En Syukor (Mahaguru Emas). Selepas itu saya telah menghadiri ceramah Public Gold yang disampaikan oleh En Syukor. Ia membuka minda dan menambah ilmu tentang EMAS dan tanpa berlengah saya terus mendaftar dengan Public Gold sebagai Dealer walaupun pada ketika itu harga EMAS mencecah US$1000.00 per auns.
Tidak dinafikan EMAS mempunyai aura tersendiri untuk dimiliki oleh sesiapa sahaja terutama kaum wanita. Public Gold menyediakan peluang kepada saya untuk memiliki EMAS dan PERAK. Peluang keEMASan ini dapat saya kongsi bersama dengan saudara-mara dan sahabat-handai. Sekarang saya yakin, EMAS dan PERAK adalah jawapan kepada persoalan saya selama ini....EMAS dan PERAK......sebagai aset kekayaan.

Mahmud Shukri Bin Muhamad

 

Public gold adalah syarikat pengeluar emas fizikal terbesar Malaysia yang memberi peluang pelaburan dan perniagaan emas terbaik untuk perlindungan, insuran, menjana pendapatan, penyelamat kemelesetan ekonomi, pelaburan tanpa risiko, stabil dan selamat. Pelaburan emas fizikal public gold terbaik, termudah, telus, modal terendah dan selamat tanpa risiko.

Kecekapan dan kepelbagaian perkhidmatan public gold seperti penawaran harga emas termurah, emas diiktiraf dunia LBMA, bebas cukai gst, perkhidmatan agss untuk pelabur luar negara, belian ansuran epp, program kumpul emas GAP untuk beli emas serendah RM100, program kumpul perak SAP, PG Gold Museum iaitu muzium emas pertama Malaysia, pertambahan cawangan public gold yamg kini baru 18 cawangan akan mengembangkan lagi sayap perniagaan emas public gold tanpa sempadan. Apabila mengalami sendiri kemelesetan ekonomi, kita akan mamahami bagaimana emas adalah kalis inflasi dan penyelamat kemelesetan ekonomi dimana kejatuhan nilai wang akan meningkatkan harga emas.

Terima kasih Public Gold yang telah mengubah kehidupan, menjamin masa depan, menambah pendapatan dan menyelamatkan nilai dari kejatuhan nilai wang dalam PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD.

Mohd Zaidi Bin Junus

 

Sejak saya tahu bangyak ilmu tentang emas, hampir kesemua nilai tunai telah saya tukar kepada emas kerana ekonomi dunia sadang bermain api, takut kita turut terbakat… Public Gold dengan rekod pencapaiannya menunjukkan jalan terbaik untuk melabur dalam emas fizikal dan menjamin kekayaan anda, jangan ketinggalan menyertai misi penting in bersama.

Mat Nasir Bin Tajudin

 

Dengan Public Gold saya telah belajar mengenali emas dan menjadikannya satu bidang perniagaan. Nilainya kukuh dan tiada inflasi menjadikan simpanan emas adalah aset yang terpenting. Emas adalah wang sunnah yang nilainya terletak di dalamnya. Rebutlah peluang perniagaan bersama Public Gold untuk perniagaan dan kekayaan yang sebenar. Public Gold,, Sound & Solid business

Mohd Zamri Bin Baharom

 

Langkah 1, bermula dengan mendalami ilmu emas. Langkah ke-2, mula bertatih sebagai sub dealer kawan-kawan yang jual emas. Langkah ke-3, mula berjalan menjadi peniaga emas sambilan. Langkah ke-4, mula dikenali sebagai tokey emas yang berjaya. Alhamdulillah rezeki emas rezeki yang diberkati ilahi. Beli emas dengan ilmu. Insyaallah kita berjaya dengan bersama dengan Public Gold.

Wan Mohd Wazir Bin Wan Abdul Wahab

 

“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain”

 Ahmad Azman

 

Memiliki emas adalah memiliki kekayaan, pelaburan emas adalah perniagaan jangka panjang, dengan emas kita tidak perlu rasa takut atau bimbang kerana emas menjamin kesejahteraan pemiliknya. Syabas Public Gold!

Khairul Annuar Bin Ismail

 

Kenapa saya pilih public gold?

Satu company yang boleh dipercayai , mempunyai kualiti produk yang dijamin , visi dan misi yang sangat jelas dan mudah utk dilaksanakan , sangat mesra pelanggan dan sentiasa membantu pelanggan dan dealer utk sama sama berjaya.
Yang paling besar dan utama adalah untuk menjadikan emas sebagai salah satu medium pertukaran di nusantara sesuai dgn filosifi syarikat " to provide mankid with the most stable and only true internasional exchange medium"
Syabas kepada public gold dan utk rakan diluar sana Public gold semestinya menjadi pilihan utama anda

Bertindaklah skrg!

 Azman Mohd Nor

 

Setelah menghadiri seminar mengenai dinar emas, saya mula menggali ilmu tentang perniagaan emas. Sejak Julai 2009, saya mula menyimpan emas jongkong dan emas dinar.
Sekarang saya menukar konsep menyimpan wang kertas kepada menyimpan emas fizikal. Terima kasih Public Gold, saya dapat menyimpan emas dengan memaksimakan untung dan menjana pendapatan.

Nurul Huda Biti Ismail

 

Menjadi Dealer Public Gold merupakan satu peluang perniagaan untuk menjana pendapatan, begitu juga pembeli emas Public Gold akan dapat memperolehi kebahagian serta kemewahan yang pasti dalam pelbagai situasi ekonomi dunia atau ekonomi Malaysia. Agar Public Gold menjadi peneraju unggul dalam pengeluaran jongkong emas yang berkualiti di Malaysia atau Asia. Yes to Public Gold.

Abdul Razak Saari

 

Saya amat bersyukur dan gembira ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara pecuma oleh pihak Public Gold, pejalanan saya dari penyimpan, peniaga dan sekarang peniaga emas (Master Dealer) amat bermakna. Dengan peluang perniagaan yang diberikan oleh pihak public gold saya dapat menjana cashflow melalui milikan asset emas dan komisyen jualan produk Public Gold, dari tiada simpanan, sekarang dah ada simpanan. Dengan kejayaan ini saya tubuhkan GENG916 agar dapat berkongsi ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui Syarikat Public Gold . Mari sertai kami, jadikan emas sebagai asset perniagaan, perniagaan dan sandaran urusniaga jual beli barang keperluan.GENG916 RAKAN EMAS ANDA

 Mohd Hasfarizan Bin Md Hashim

 

Sebelum ini saya telah terlibat dalam pelbagai jenis perniagaan termasuklah perniagaan matawang asing. Namun setelah diperkenalkan kepada Public Gold, saya rasakan perniagaan emas fizikal adalah perniagaan yang terbaik dan lebih stabil. Saya berasa sangat teruja untuk berkongsi dengan orang ramai tentang kaedah perniagaan dan penyimpanan emas. Ia bukan sahaja boleh menjamin masa depan, malah boleh menyelamatkan kecairan aset dan pendapatan kita. Terima kasih Public Gold yang telah banyak membantu dan mengubah kehidupan kami sekeluarga!

Amir Zahirudin

 

Perniagaan dalam EMAS adalah satu pilihan yang tepat bagi sesiapa yang mementingkan pulangan dari setiap apa yang dilaburkan, siapa tak nak jika kadar kenaikan 35% setahun berniaga dalam emas.....
Di dalam Public Gold barangannya adalah yang disahkan oleh Malaysian Books Of Record dan 'Ar-rahnu' dan juga perkhidmatan 24-jamnya yang sungguh membantu terutama apabila urusan pembelian dibuat pada tengah malam dan pada harga yang saya kehendaki.

Ir. Mohd Sofian

 

Public Gold menyediakan emas fizikal seberat 20gram,50gram dan 100gram.Stok emas nya sentiasa ada,harga dijual adalah kompetatif,berkualiti 24k(999),spreadnya yang kecil,mempunyai dealer di seluruh Malaysia memudahkan orangramai membeli produk emas Public Gold ini.Public Gold memberi jaminan membeli emas mereka walaupun ada kesan calar,garis,bengkok dan patah .Asalkan berat tetap sama semasa timbangan.
Hasil dari penerangan ,peningkatan pendapatan dan galakan dari saya ,ramai yang berminat dan terdorong untuk terus membeli emas Public Gold melalui saya sehinggalah saya menjadi salah seorang pengedar emas (Dealer) Public Gold yang aktif walaupun dalam tempoh yang singkat menceburi bidang ini.Mereka berterima kasih kepada saya kerana telah membuka jalan untuk mereka berjaya mengumpul aset dan menceburi bidang perniagaan emas ini .

Sharipah Binti Othman

 

Saya bersyukur kerana mendapat peluang ini dan amat yakin dengan perniagaan ini kerana setiap Emas yang dibeli oleh Pelanggan akan disertakan dengan Sijil Ketulenan Emas yang sah dan Public Gold telah mempunyai beberapa cawangan perniagaan seperti di Kedah , Perak , Selangor dan Kelantan selain ibu pejabar di Penang dan Cawangan Baru akan dibuka di Johor Bahru pada bulan ini ( Okt 2010 ). Terima Kasih Public Gold kerana telah banyak mengubah kehidupan saya hari ini. Inilah Pelaburan yang selamat dan amat menguntungkan kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi bidang ini sangat2 dialukan. Dan saya sedia berkongsi peluang ini untuk mengajar teknik2 multiply dalam Emas yang telah diajar oleh Mentor-mentor Emas Public Gold.

Tajul ASmawee Abdullah

Alhamdulillah , sudah setahun saya melibatkan diri dengan perniagaan emas bersama Public Gold sebagai Master Dealer.Dalam waktu setahun juga , saya tidak pernah mengenal apa itu kerugian dan apa yang saya perolehi selama ini adalah keuntungan.Terima kasih Public Gold kerana membuka peluang keemasan ini kepada saya.Public Gold menjadi keutamaan saya kerana harga emas paling murah di Malaysia , urusniaga yang cepat , mudah , telus dan selamat.Kini saya sudah mengalami satu proses kehidupan yang lebih baik dari segi kewangan/disiplin/amanah dan rendah diri hasil aura emas.

Sabri Ahmad

 

 

Emas logam yang bernilai, ia lain dari wang kertas yang sentiasa susutnilai. Kerakusan manusia mencetak wang kertas menyebabkan logam emas sentiasa meningkat harga. Ia tidak sekali-kali menggugat aset penyimpannya walau sehebat mana serangan penyangak mata wang dunia. "Tidak tinggal di sisi manusia akhir zaman melainkan dinar emas dan dirham perak sahaja yang bermanfaat dan berharga."Al Hadis. Oleh itu tukarkan wang kertas anda kepada emas fizikal. PUBLIC GOLD ada menawarkannya, samaada dinar emas atau jongkong dengan harga yang murah dan spread rendah.
Seawal okt 2008 pada harga RM80/gram emas 999.9 saya melabur dalam emas Public Gold sehingga sekarang harganya dah mencecah RM 158/gram. Bayangkan betapa banyak untungnya……

Wan Muhammad

 

Suatu ketika dulu, saya tak fikir bahawa emas adalah satu pelaburan. Saya beranggapan emas adalah lambing kemewahan. Tetapi setelah saya diperkenalkan dengan Public Gold, baru saya sedar bahawa perniagaan emas fizikal adalah perniagaan masa depan, disebabkan kejatuhan nilai mata wang dunia…

Cikgu Adzibah

 

Saya baru sahaja mengenali dunia emas ini,alhamdulillah yg pasti saya tidak silap memilih Public Gold sbg sumber utk mendapatkan peluang perniagaan emas,nyata menguntungkan dan menambah nilai aset yg saya miliki.

Khairul Nizam Bin Kamarudin

 

Saya amat berterima kasih kepada Public Gold kerana memberi peluang keemasan kepada saya untuk menceburi bidang perniagaan emas yang saya sendiri. Perniagaan emas bersama Public Gold ini sungguh hebat kerana ia disokong oleh satu sistem belian secara ‘online’ yang membolehkan saya boleh membuat belian terus 24 jam dalam satu hari malah 365hari dalam setahun! Sekian daripada,

Asikin Ab Hamid

 

Daripada menyimpan emas secara suka-suka, akhirnya emas Public Gold ini telah memberikan satu peluang simpanan yang amat menguntungkan. Bukan sahaja untuk saya malah kesemua pelanggan Public Gold. Oleh itu marilah kita bersama-sama menyimpan emas kerana dengan menyimpan emas, anda sesungguhnya telah menyimpan kekayaan yang sebenar…

Norhayati Mohd Nazri

 

Pegangan emas fizikal menjanjikan pulangan yang sangat baik dalam jangka panjang. Walau bagaimana pun, dalam jangka masa pendek pelabur emas boleh menjana ‘passive income’ yang sangat hebat melalui ‘teknik pengurusan perniagaan emas fizikal’ yang betul. (self-manipulate plan). Bongkar rahsia ini bersama saya.Jadikan produk Public Gold sebagai pegangan emas fizikal anda. Pelaburan yang selamat melalui pegangan emas fizikal. Nothing beats gold.

Fairul Nizam A.Rahman

 

Syukur alhamdulillah,kini saya telah bertemu dengan satu bisnes yang best dan zero risiko,di mana kita boleh menambahkan pendapatan sampingan dan dalam masa yang sama kita boleh mengumpul kekayaan dengan menjadikan emas sebagai simpanan(aset) yang menguntungkan.
Dengan kemudahan yang disediakan syarikat Public Gold iaitu cara pembelian secara online 24 jam,harga jualan yang jauh lebih rendah dari pasaran dan membeli semula dengan harga yang tinggi serta stok yang sedia ada,memudahkan saya menjalankan bisnes ini tanpa mengganggu tugas2 tetap seharian saya.
Emas kini boleh dibeli pada bila2 masa dan di mana jua anda berada..Inilah bisnes yang saya cari selama ini..anda sebagai penyimpan pun untung,sebagai penjual laaaagi untung..emm best kan! Tahniah Public Gold.

Razimah Bt Mustafa

 

Saya mulakan membeli emas pada awal tahun ini hanya sebagai 1 medium untuk pelaburan disamping membantu tunang saya dalam kerjaya sambilan sebagai 'dealer' untuk Public Gold Sarawak. Saya memilih Public Gold kerana syarikat ini stabil, senang untuk berurusan, stok mudah diperoleh dan paling penting mempunyai 'spread' yang rendah. Lantas apabila Public Gold menawarkan promosi RM20K pada Jun 2010 yang lepas, saya mengambil peluang untuk mendaftarkan diri sebagai dealer dan apabila 2 dealer bergabung membentuk Public Gold Sarawak, kini kami mampu memiliki 55 orang dealer dibawah rangkaian Public Gold Sarawak dalam tempoh 9 bulan ia ditubuhkan. Secara tidak langsung cita- cita saya untuk menjadi usahawanita, dapat saya kecapi ketika umur saya 24 tahun! Terima Kasih Public Gold. Awak tunjukan saya cara yang betul!

Aliffa Rafini Abdullah

 

Konsep Public Gold Simpan, Labur dan Berniaga telah membuka peluang saya untuk meningkatkan aset pelaburan dalam portfolio perniagaan yang memberikan pulangan tertinggi dengan kadar risiko yang amat rendah. Saya amat bersyukur kerana ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara percuma oleh pihak Public Gold, perjalanan saya daripada penyimpan, peniaga dan sekarang menjadi peniaga emas - Master Dealer Public Gold amat menguntungkan. Hanya dalam tempoh kurang daripada sebulan sahaja, belian terkumpul saya telah mencecah RM280,000 dan saya tidak perlu membayar kos overhead, sewa kedai, gaji pekerja dan berbagai kos lain yang perlu dibayar oleh peniaga konvensional. Terima kasih Public Gold kerana telah banyak merubah kehidupan saya hari ini. Saya bersedia berkongsi peluang dan ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui syarikat Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

Azhar Mokhtar

 

Sejarah telah membuktikan dan kajian mengakui tentang kestabilan nilai emas dan perak. Namun dimasa lalu peluang pemilikannya agak terhad hanya disekitar kedai-kedai emas sebagai bahan perhiasan wanita. Kini peluang pemilikan emas dan perak lebih terbuka kepada sumber perniagaan alternatif menarik yang mampu menandingi kadar keuntungan pelaburan yang sedia ada. Peluang ini amat perlu dimanafaat secara maksima oleh masyarakat umumnya. Sertai rangkaian organisasi BJ Mega Services yang telah melaksanakan perancangan strategik berdasarkan ilmu, pengalaman dan penganalisaan untuk memaksima peluang terbaik dalam dunia pelaburan dan urusniaga emas dan perak. Semoga akan lahirlah lebih ramai individu yang layak menunai tanggungjawab berzakat serta menyumbang kearah pembangunan ekonomi
ummah. Tindakan yang berkesan akan berhasil berdasarkan keputusan bijak Anda.

 Nur Qudrah

 

"Alhamdulillah...setelah saya menceburi bidang perniagaan emas bersama Public Gold saya dapat "menginsuranskan" nilai mata wang saya daripada ditelan inflasi yang semakin meningkat dari tahun ke tahun. Ramai orang diluar sana tidak sedar dan mahu “menginsurankan” aset yang di miliki dengan membeli, berniaga, menyimpan dan menjual emas. Masa masih belum terlambat untuk anda membeli emas kerana nilainya tidak akan susut dan ditelan zaman bahkan semakin naik dan naik. Memiliki emas seolah-olah anda “menginsurankan” aset yang anda miliki untuk terus mendapat keuntungan dengan kenaikan harga emas selain daripada menambahkan pendapatan sampingan serta meramaikan networking saya dalam dunia perniagaan emas.

Mohd Salman Bin Idrus

 

Sejak saya melibatkan diri dengan perniagaan emas Public Gold dan PublicDinar tiga bulan lalu saya sangat berpuas hati dengan pulangan dan juga maklumbalas daripada pelanggan. Saya rasa amat yakin dengan menyimpan Dinar dan Jongkong emas dapat mengatasi masalah pengurusan kewangan keluarga untuk menghadapi inflasi pada masa hadapan. Dengan memerhatikan sejarah kenaikan harga emas pada tahun-tahun yang lepas saya rasa amat wajar emasdiberi lebih perhatian oleh semua rakyat Malaysia untuk bertindaksegera dengan membeli Dinar Emas / Jongkong emas daripada dealer dealer PublicGold yang sah . Kepada umat Islam yang merancang menunaikan ibadat haji,simpanlah dinar mulai sekarang untuk melindungi nilai tabungan anda.

Redzuan Bin Mohammad

 

tahniah Public Gold di atas perhargaan kepada saya sebagai Master Dealer Public Gold 2011.PG membuka ruang yang terbaik bagi pengedar untuk menceburi perniagaan emas yang selamat dan menguntungkan.Dengan perniagaan emas PG dapat mengubah hidup saya dan keluarga dengan menjana keuntungan dan pendapatan yang baik..terima kasih

Nik Mohamad Nik Ngah

 

 

 

Saya baru mengenali PublicGold awal bulan lalu. Saya rasa bersyukur diberi peluang untuk menceburi bidang perniagaan emas ini. Sistem perniagaan Public Gold yang efektif dan sistematik memudahkan pengedar untuk berurusniaga. Public Gold adalah pilihan yang tepat bagi sesiapa yang ingin berniaga untuk masa depan kerana perniagaan emas memang diyakini stabil dan terjamin. Emas yang didagangkan oleh Public Gold sememangnya tulen, berkualiti dan harganya berpatutan berbanding harga pasaran semasa. Public Gold pilihan TERBAIK anda!

Che Rohana Ibrahim

 

Alhmdulillah setelah berkecimpung dalam berbagai-bagai bidang untuktambah pendapatan, akhirnya saya jumpa..perniagaan emas fizikal merupakan perniagaan yang terbaik dalam menyelamatkan ekonomi dan nilai matawangkita..dengan hanya bermodalkan rm3k, dalam masa 31 hari alhmdulillah saya telah berjaya mencapai target untuk ke tahap master dealer..dalam dunia ini, ada dua benda yang kalau kita memilikinya, insyaallah kita akan hidup selesa..1-tanah2- emas.."untuk selamatkan keluarga anda, belilah emas...untuk membantu negara kita, simpanlah emas dan untuk melaksanakan tuntutan agama, gunalah emas.."

Ariff Alfian Bin Norazman

 

Alhamdulillah!!.Impian untuk memiliki perniagaan yang'menjual sesuatu yang tiada tarikh luput malah nilainya sentiasa meningkat' tercapai. "3P" untuk 3P. "Product,Price,Profesional Service" by Public Gold amat sesuai untuk Penyimpan,Peniaga emas dan perak.

Mohd Jefry Bin Mohamad

 

Bermula secara berdikit-dikit kerana kurang yakin dan kurang berkemampuan untuk membeli emas-emas keluaran Public Gold. Lama-lama setelah terlibat secara langsung sebagai Dealer, kenyakinan mula timbul bahawa berurusan dengan Public Gold cukup memuaskan dan pasaran emas yang semakin meningkat. Akhirnya saya menanam azam bahawa saya akan menjadi pengedar emas Public Gold yang dominan dan tidak akan menoleh ke belakang lagi. Terima kasih Public Gold kerana memperkenalkan emas kepada saya.

Salleh Ab Latif

 

Setelah diberitahu kawan bahawa peniagaan emas jongkong mempunyai masa depan yang baik. Mula saya kurang yakin, namun setelah saya menggadaikan gelang emas di ArRahnu, saya memperolehi keuntungan hampir 80% dari tarikh pembelian dahulu. Hasil gadaian tersebut saya berniaga dengan membeli jongkong emas di Public Gold. Mulai tarikh tersebut saya terus berurusan dengan Public Gold dan alhamdulillah saya merasakan masa depan saya semakin cerah. Saya tidak akan meninggalkan Public Gold selagi ia ujud. Terima kasih Public Gold.

Norasiah Abu Bakar

Kenapa membeli emas dan perak dari Public Gold? Itu soalan yang biasa di tanya masyarakat apabila saya mempromosi barangan Public Gold. Saya membeli emas Public Gold kerana jaminan mutu, susut nilai yang rendah, kemudahan jual beli serta kemudahan jual beli 24 jam 365 hari setahun. Kemudahan jual beli 24 jam sehari membolehkan saya membuat keuntungan 3 – 4 % sebulan, 36 – 48 % setahun. Ianya lebih menguntungkan dari mana mana skim pelaburan emas serta saya tidak perlu risau emas dan duit hilang akibat diserbu BNM dan seumpamanya. Jika anda ingin mengetahui bagaimana saya membuat keuntungan tersebut atau ingin menjadi pengedar Public Gold sila hubungi saya di http://www.facebook.com/rosziman.mali atau no telefon 013 3919916 dan jika ingin memesan secara online anda boleh melakukannya di sini http://www.publicgold.com.my/referral/PG002605/64881. Mari kita sama sama kaya dengan Public Gold !!

   Dr Rosziman bin M Ali

Alhamdulillah, terbukti strategi yang tepat ke Master Dealer hanya 10 hari. PG menyediakan peluang jual beli mematuhi Muamalat Islam, harga yang ditawarkan dan harga premium yang menarik, susut nilai yang rendah, jaminan beli balik menunjukkan keteguhan syarikat, produk dengan pengesahan assayer jadi ketulenan diyakini, waktu yang sangat anjal 24 jam dan 7 hari seminggu dan kemaskini harga setiap 20minit, perkhidmatan tempat simpan tersedia dan pastinya bebas dari BNM alert. Peluang terserlah, jadi, mari saya bantu untuk TINDAKAN.

Amirruddin Bin Abdul Kadir

Alhamdulillah, genap setahun saya menyertai Public Gold Marketing Sdn. Bhd. yang mengeluarkan produk EMAS & PERAK dengan KETULENAN TERJAMIN. PUBLIC GOLD mempunyai pelan perniagaan yang diiktiraf TELUS dan TERATUR banyak membantu saya dalam perniagaan EMAS & PERAK.Saya juga menjadikan EMAS & PERAK sebagai TABUNGAN ALTERNATIF berbanding wang fiat supaya dapat menghentikan KEBOCORAN WANG dan MENINGKATKAN EKONOMI keluarga saya.

  Nor Amli Bin Mohd Daod

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Salam keceriaan kepada pembaca yang budiman sekalian. Hati dan perasaan saya amat gembira apabila diberi peluang untuk berkongsi sesuatu yang amat berfaedah kepada anda semua iaitu membuat simpanan di dalam bentuk logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal. Menyimpan logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal telah menjadi amalan semua orang sejak dari sejak zaman dahulu lagi untuk menyimpan kekayaan yang mereka miliki. Saya amat-amat yakin bahawa Syarikat Public Gold Sdn Bhd telah menyediakan satu platform yang terbaik untuk kita semua membuat transaksi jual dan beli logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal. Syarikat telah membuktikan ketelusan di dalam membuat transaksi jual dan beli sejak tahun 2008 lagi. Di samping itu juga, pihak Syarikat telah menyediakan peluang untuk kita menjalankan perniagaan logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal dengan pelbagai kemudahan yang disediakan. Saya amat bersyukur dengan apa yang dimiliki pada masa sekarang ini. Menyimpan logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal telah menjadi portfolio simpanan masa depan saya. Dengan kenaikan harga semasa logam emas, saya memperolehi keuntungan untuk membolehkan saya membawa ahli keluarga melancong ke luar negara. Saya amat gembira dapat berkongsi pengalaman dan pengetahuan sebagai seorang penyimpan logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen di dalam blog saya WWW.PELABUREMASPERAK.COM

  Ir. Abdul Razak Bin Haji Kamarudin

I share as many guidelines on gold and silver to public. I do share my experience, tips and knowledge via my website www.publicgoldsarawak.com Public Gold offers the best service - 24 hour order, stock availability, guaranteed buy back, smallest spread margin in Malaysia. Public Gold is the best platform to have gold business. Unlimited knowledge sharing, best material support from Public Gold and also tremendous option of gold and silver weight. Gold and silver is the best option because- "AS FEWER AND FEWER PEOPLE HAVE CONFIDENCE IN PAPER AS A STORE OF VALUE, THE PRICE OF GOLD WILL CONTINUE TO RISE.”

  Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta

Pada mulanya tidak pernah terlintas di fikiran saya untuk menyimpan emas sebagai aset, hanya membeli emas untuk dijadikan perhiasan sahaja. Tetapi setelah diperkenalkan dengan Public Gold melalui pemilihan mentor yang tepat, jiwa saya begitu terpesona dengan keajaiban emas. Emas adalah ciptaan tuhan yang sangat tinggi nilainya dan telah terbukti menjadi pelindung kekayaan terunggul kerana sifatnya yang kalis inflasi berbanding wang kertas. Jika saya menyimpan wang, masalah utama yang sering dihadapi adalah ketirisan wang. Sebaliknya apabila menyimpan emas, saya telah mencapai kebebasan kewangan melalui penjanaan keuntungan akibat kenaikan harga emas yang tinggi. Oleh itu, untuk berjaya kita mesti mengikuti jejak orang yang berjaya. Simpanlah emas. Jadilah individu yang benar-benar “bijak emas” hanya di Public Gold.

  Mohd Zaini Bin Hassan

I was introduced to Public Gold (PG) by my friend a year ago. Prior to that I was already interested in gold business but just didn’t how to begin or which bank has the best to offer. I was impressed with PG’s reputation and accolades so without any doubt I became PG dealer. I am really confident with PG because it so easy to purchase from the first time. I approached them by just three steps: lock price, pay and take the gold. Plus, they have many branches all over Malaysia. I started to introduce PG to my friend by telling them how to check gold price in Spot price and how to purchase gold that is cheaper than goldsmith shop. They were surprised by how easy it is to become a dealer and some even started by purchasing only 1 dinar. For those who haven’t started business in gold , you should start now because gold price will just keep on increasing in a long term. It gives higher return with less risks. You should choose PG gold because you can do business with ease and peace!

  Rih Ta A/P Fan Chong

Dengan kajian yang begitu mendalam, Public Gold yang menjadi pilihan saya. Public Gold adalah yang terbaik sama ada untuk tujuan berkecimpung secara serius di dalam pelaburan emas atau pun sekadar untuk menambah jongkong emas anda. Saya tidak menoleh ke belakang lagi sejak menjadi Dealer Public Gold kerana saya yakin masa depan yang gemilang adalah terjamin dengan perniagaan emas Public Gold.

  Nik Mohd Rizal bin Mohd Fakri

"Menyedari kenaikan harga emas yang sangat tinggi untuk tempoh 10 tahun kebelakangan ini, saya telah mula menukarkan simpanan wang kertas kepada emas fizikal sebagai aset masa depan. Segalanya berubah setelah saya mula mendalami ilmu emas fizikal yang sangat hebat ini. Dengan hanya menjalankan perniagaan emas fizikal secara "part time" saya telah berjaya menjana pendapatan sampingan yang lumayan. Terima kasih Public Gold kerana menyediakan platform kekayaan yang sangat hebat! Sertai saya di www.kerajaanemas.com".

  Muhamad Adzlan Bin Yusuf

Seperti penulis Robert Kiyosaki berkata, ’Most people never get wealthy simply because they are not trained to recognize opportunities right in front of them’. Memikirkan wang yang berada di dalam tangan akan mengalami susut nilai dari masa ke semasa, apakah langkah yang sesuai bagi membendung masalah ini. Dengan perniagaan emas fizikal keluaran Public Gold membolehkan saya memperolehi keuntungan dan seterusnya menjamin simpanan masa depan saya dan juga keluarga. Sertai saya dalam keluarga Public Gold dan anda akan turut merasai bersama kelebihan yang saya perolehi sebagai pengedar Public Gold.

  Masniah Jamri

Inflation in the past and especially in recent years have seen many bubbles created in various portfolios of investments. This leads anyone of good finance awareness to turn to physical Gold/Silver business with Public Gold simply for its Bank Negara Compliant, a safe haven, low spread of 8% to 4.5%, buy back guarantee, transparency, easy locking of selling or buy back prices and dealers' incentives which is a value added benefit. Public Gold is an business platform as leverage for other bigger business or further businesses interests.

Hisham Malik

Public gold merupakan pilihan perniagaan yang terbaik. Kepelbagaian dan keunikan produk yang berasaskan emas dan perak membantu rakyat menyimpan dan menjana kekayaan dengan mudah dengan nilai bermula serendah 10dirham memberi peluang kepada rakyat untuk berniaga. Susut nilai yang kecil dan sistem kunci harga 24jam secara dalam talian merupakan kekuatan public gold dalam usahanya untuk memberi keuntungan kepada pelanggannya. Kemudahan khas diberikan kepada dealer melalui komisen yang munasabah, peningkatan ilmu berkenaan perniagaan emas dan perak, sistem order/sell back online 24jam dan kemudahan seminar di seluruh negara. Maka dengan ini, masyarakat sepatutnya mengambil peluang perniagaan ini untuk menambahkan kekayaan dan memperkukuhkan ekonomi masing-masing.

  Ag sufiyan abd Hamid

Alhamdulillah kami mampu meraih pendapatan tambahan sekaligus meningkatkan sumber kewangan kami sejak terlibat dalam perniagaan emas fizikal bersama Public Gold. Keikhlasan berkongsi kelebihan emas sebagai aset kekayaan terunggul yang tidak boleh dimanipulasikan bersama ahli keluarga dan rakan-rakan menjadikan lingkungan perniagaan lebih mudah dan semakin luas. Selain itu Public Gold adalah syarikat tempatan yang menyediakan perkhidmatan jualan dan jaminan belian balik emas fizikal 24 jam sehari. Malah perbezaan harga jualan dan belian baliknya juga rendah dengan pilihan kategori emas yang pelbagai. Semoga kejayaan yang kami capai pada hari ini akan berterusan seiring kejayaan Public Gold.

  Hasmah Mohamed

Sebagai anak muda yang baru menjejakkan kaki ke alam pekerjaan, saya merasakan Public Gold adalah medium terbaik untuk saya memulakan simpanan untuk masa depan. Namun yang lebih istimewa mengenai emas fizikal Public Gold adalah ia bukan sahaja membuka peluang untuk menjadikan emas sebagai aset simpanan jangka panjang, bahkan turut menawarkan pulangan jangka pendek melalui perniagaan. Kekukuhan syarikat, keselamatan, kemudahan, tawaran hebat setiap bulan serta 'spread' harga emas yang rendah mendorong saya nekad memilih bersama dengan Public Gold hingga ke hari ini. Syabas saya ucapkan buat seluruh keluarga Public Gold yang telah banyak mencelikkan mata dan minda saya mengenai emas. "Emas sudah di tangan, sekarang masa untuk raih keuntungan." Semoga kita semua terus kaya dan berjaya!

  Iklil Hafriz bin Mohamad

Kesedaran saya menyimpan emas bermula dengan membaca laman web jutawan emas.com pada tahun 2009. Mulai dengan sekeping 10 dinar pada sept 09 , harganya meningkat dalam masa 3 bulan saja, maka pada hujung tahun itu saya terus menjadi dealer public gold. Sebagai ahli farmasi yang mengurus perniagaan sendiri, pada mula tujuan saya membeli emas PG adalah untuk pelaburan j/m panjang dan menjaga sendiri asset syarikat. Setelah beberapa kali gagal dalam pelaburan dengan syarikat dan agensi luar, maka saya berhasrat untuk menguruskan sendiri pelaburan saya. Maka dengan PG saya dapat mengumpul sedikt demi sedikt untung lalu teru membeli emas dan dapat memegang serta menjaga sendiri asset yg terjamin nilainya. Setelah melalui pembacaan di laman2 web PG dan perkongsian di laman social FB ,saya mula mengenali ramai dealer PG. Dari situ, saya mendpt bnyk ilmu berkenaan dgn perniagaan emas ini. Pada 2011,saya mula menghadiri seminar yg disediakan secara percuma oleh pihak PG. Bermula 2012 saya menukar tujuan perniagaan untuk jangka masa pendek dan sederhana dengan menjual sebahagan stok utk memperolehi keuntungan. Saya berpuashati kerana PG beroperasi 24 jam dan memilih masa yg sesuai utk membeli dan menjual semula emas tersebut. kelebihan berniaga dengan PG ialah Saya boleh menempah harga jualan semula pada harga tertinggi dan membeli pada harga terendah. PG menyediakan maklumat terkini berkenaan harga produk yang dikemaskini setiap 20 minit.Saya juga boleh membuat urusniaga dgn mudah seperti dihujung jari. Pada saya PG adalah ’ one stop centre’ di mana saya menguruskan proses pembelian,penjualan,penyimpanan dan juga memperolehi keperluan tunai melalui proses PSP di satu tempat sahaja. Ini memudahkan dan menjimatkan masa.Kesimpulannya, PG saya anggapkan sebagai rakan kongsi,pemudahcara dan penyokong kewangan & perniagaan saya.

  Khairul Anwar Bin Haji Husin

Kerja sebagai elektrikal designer. Rasa tak ada masalah dengan urusniaga PG. Pemahaman saya tentang sistem PG adalah mudah, harga emas 24 jam. Hidup menjadi lebih baik selepas membuat transaksi dengan PG. Sebelum ini, duit rezeki rasa tak pernah cukup. Dengan mengguna emas sebagai mata wang, saya boleh menjual mereka di mana jua saya berada asal ada cawangan PG. Pelanggan kita pun rasa yakin dengan PG dan kita sebagai dealer.

Azman Bin Osman

Pekerjaan sebagai pensyarah di Politeknik Sultan Azlan Shah. PG menjual gold dengan mudah dan membolehkan orang awam lock harga emas bila-bila masa. Sistem pembayaran yang selamat. Sistem pembayaran mengikut al-Quran, EPP untuk bayar empat kali. Matlamat saya menyimpan emas adalah untuk perniagaan jangka panjang. Saya juga berminat menjadi dealer dan memberi penerangan tentang cara urusniaga emas di PG pada masa akan datang.

  Mohd Ridzuan Bin Mohamad Sharip

Saya diperkenalkan emas PG pada awal 2009. Dengan jumlah berat emas yang sama, saya lihat nilai barangan tersebut meningkat dari satu tahun ke satu tahun. Maka saya telah menukar kaedah penyimpan daripada wang di bank kepada emas dan terus mendaftar sebagai ejen PG. Ternyata ianya berhasil. Segala urusan jual beli emas boleh dilakukan secara online. Ini amat memudahkan saya. Di samping itu segala produk PG mendapat jaminan kualiti yang tinggi. Ini secara tidak langsung memberi keyakinan kepada saya untuk memperkenalkan produk PG ini kepada rakan-rakan yang lain.

  Mohd Zarulhafiz Bin Abdul Razak

Saya bermula berjinak-jinak mengenali tentang emas pada penghujung tahun 2011 setelah beberapa kali menghadiri seminar percuma yg diadakan di PG Ipoh.Pada Februari 2012, dengan tekad dan keyakinan yang tinggi dan juga sempena kelahiran anak kedua saya, saya secara rasminya mendaftarkan diri sebagai Dealer.Bagi saya PG merupakan platform yang terbaik setakat ini,kerana memberikan kemudahan yang amat fleksibel kepada pelanggan untuk berurus niaga.Apa yang penting, saya dapat mengawal aliran tunai saya setiap bulan apabila menyandarkan duit gaji saya dengan emas.Inilah yang membuatkan saya sentiasa tersenyum setiap masa tanpa perlu menjual “paper lama”, botol cencaluk dan kicap apabila tibanya setiap pertengahan bulan…Konsep seminar percuma di setiap pelusuk negeri di Malaysia,urus niaga online 24jam sehari,belian terus daripada kilang, gerenti belian balik oleh PG…semuanya disediakan untuk anda!! Kalau takut-takut jangan berani-berani,kalau berani jangan takut-takut!! Jom celik emas bersama! To be a millionaire inside your pocket, you must be a millionaire inside your mind!! Jutaan terima kasih Public Gold!!

  Muhammad Ridzuan B Mohamed Sam

Public Gold telah menyedarkan saya tentang kepentingan menyimpan emas dan perak. Ilmu emas dan perak melalui PG telah meningkatkan kepakaran saya dalam perniagaan, trader dan teknik-teknik asas menjana pendapatan sampingan menggunakan platform PG.

  Tambi Bin Bakeri

Segalanya bermula jika anda mempunyai ilmu,salah satu cara bagaimana masyarakt Malaysia mengenali emas,yg pertama orang penting yg mendidk masyarakt harus la mempunyai ilmu yg mendalam tentng logam kuning ini diaman dari segi konvensional mahupun dari segi peraturan syarak nya. Hal ini kerana kita mempunyai pelbagai latarbelakang pembeli, kemungkinan besar jentera pemasaran Public Gold juga harus mempunyai latar belakang pelbagai untuk menjana idea pemasaran untuk semua peringkat iaitu peringkat domestik dan antarabangsa. Seharusnya syarikat memainkan peranan creative dalam pengenalan barangan dan juga dan menonjolkan dinamik barangan Public Gold. Contohnya jika pesaing Public Gold beleh meletakkan susut nilai yg rendah mengapa tidak Public Gold,jika pesaing Public Gold mempunyai struktur reka bentuk yg menarik dan meyakinkan mengapa tidak Public Gold,bukan untuk suka-suka,tetapi ini meyakinkan dealer-dealer untuk membawa produk pasaran diperingkat antarabangsa dengan enuh yakin dan bangga dimana Malaysia juga mempunyai bar sertanding Negara Australia.

  Norsham Bin Abu Bakar

 

Saya sangat yakin dengan barangan Public Gold namun kita memerlukan bantuan dan sokongan dari pihak Public Gold untuk memperkenalkan barangan, jika pihak yang ingin melawat Negeri Sembilan dan melihat sejauh mana barangan ini boleh diperkenalkan. Boleh berhubung terus dengan saya dan kita boleh meyusun masa dan tarikh untuk menjalankan aktiviti bulanan kerana agak merugikan apabila kita telah melaui saat-saat yang sukar tetapi kita tidak meraikan dan menghargainya selepas segalanya selesai dan selamat. Now Public Gold is clear we must show up our shine and elegancy to public and attract them. But we must be opened and welcome for every people because we are one Malaysia.

Mohd Atar Bin Das

 

Public Gold sememangnya satu syarikat yang menyediakan baragan yang berkualiti dan boleh dipercayai, namun untuk menarik lebih ramai pelanggan,eloklah kiranya syarikat mempunya pakar-pakar pemasaran di mana segala aspek dan factor penarikan pelanggan baru boleh dibuat secara minimum tetapi besar impaknya contohnya promosi di media seperti iklan di radio2 tempatan mengikut negeri. “the more trading,the more u earn”

Selamat Bin Paigo

 

Sedah lama berurusan dan membeli barangan Public Gold,namun terdapat beberapa kecekapan yang belum dilihat atau diambil tindakan sebagai contoh cara promosi segala promosi hendaklah disampai dengan cara yg pelbagai. Hal ini kerana untuk mencari skop perniagaan yang lebih luas,jika segalanya dilakukan secara bersama,dealer-dealer tidak mungkin meleaskan peluang untuk bersama memperkenalkan barangan dan promosi Public Gold. Pemasaran juga adalh berkait rapa dengan jentera induk dimana haruslah semua kakitangan besama-sama melakukan Post-Moterm dalam apa jua aktiviti untuk melihat diamana kelemahan dan kekuatan pesaing Public Gold dan juga cara mengatasi, mungkin dari segi pengisian ceramah dan pembentangan haruslah lebih realistik dan bukan semata-mata jangkaan. Hal ini adalah berikutan pengetahuan tentang emas masih lagi rendah di Malaysia.

Murni Harnita

 

Assalamualaikum, saya sebelum ini terlibat didalam perniagaan unit amanah, dan dalam masa yang sama cuba mempelajari perniagaan emas. Malangnya saya tidak dapat mencari platform bagi saya menceburi bidang perniagaan emas. Dalam tercari-cari saya menemui blog Jutawan Emas, lalu mengambil keputusan untuk menghadiri seminar Public Gold dimana speakernya adalah En. Syukor Hasyim . Dari seminar tersebut saya nampak yang Public Gold bukan hanya menyediakan platform untuk jual beli emas sahaja tetapi dalam masa yang sama memberikan pengetahuan tentang emas dengan mengadakan seminar-seminar di setiap cawangan. Dengan kata lain Public Gold tidak hanya mensasarkan keuntungan didalam perniagaan tetapi mendidik masyarakat supaya celik emas. Dari situ saya mengambil keputusan untuk menjadi dealer Public Gold.

Zaidi Bin Jemidi

 

Salam sejahtera, kenapa perlu simpan emas sekurang-kurangnya 25% dari aset-aset kita kerana emas akan naik harga dan kalis inflasi. Saya telah menyelidik beberapa syarikat emas dan telah menjadi Priority Dealer Public Gold hanya dalam 4 bulan, Faktor cepat ini adalah kepercayaan ahli-ahli di bawah saya dan sistem sudah tersedia seperti beli online, telus dan lain lain oleh PG serta kita perlu gerakan usaha mengajar ilmu tentang simpanan emas . Penyenarai ke dalam BSKL tahun 2014 adalah nilai tambah kepada agen yang bergerak aktif. Thanks

Mat Noor Bin Ramli

 

Saya mula mengenali perniagaan emas sekitar tahun 2009. Sebelum itu , medium pelaburan saya hanyalah ASB sahaja . Sejak mula menjadi pengedar Public Gold ( PG ) pada tahun yang sama dengan bermodalkan RM 20,000 ( tiada yuran pendaftaran , amaun ini hanyalah pembelian emas fizikal semata-mata ), saya terus mendalami ilmu perniagaan emas ini dengan lebih bersunguh-sungguh. Setelah diamati dan mendalami serba sedikit mengenali emas , saya dapati emas adalah komponen perniagaan yang ‘low risk , high return’.Public Gold memberi ruang yang luas kepada peniaga / pengedar mereka dengan mengadakan seminar-seminar percuma di seluruh negara. Public Gold juga merupakan sebuah syarikat perniagaan emas tempatan yang mengenakan ‘spread’( beza harga jual dan beli ) yang lebih rendah berbanding syarikat-syarikat lain dimana keadaaan ini akan memberikan keuntungan maksima kepada peniaga. Di samping itu , PG juga memberi jaminan akan menerima ( membeli ) emas walaupun emas tersebut telah calar , patah , bengkok dan sebagainya.

Mohd Fairuz bin Mat Yusof

 

Assalamualaikum. Im glad I was given an oppurnity as public gold investor MD. I would like to thanks Public Gold whom have met me a very good mentor like Mahaguru Syukor Hashim and Azizah Hassan (Mama) especially after knowing her from her website www.jutawanemas24k.com. Sharing from their knowledge and educating me Why Public Gold, But Gold, Keep Gold and Use Gold. I strated to keep gold with RM20k start with 100g gold bar and 20g gold bar. I follow what my mentor taught me boldly and I’m success within a very short period of time. My gold as an asset was accumulating by doing my own trading and now I have reward myself 2.5cc Toyota Camry. Thank you Public Gold the best platform of security wealth. The beauty of Public Gold is the dealers was giving all kinds of promotions to be utilise such as target sales performance or achievement will get an awesome reward from Public Gold. Do not hesitate to do business in precious metals gold and silver which is absolutely one of the fantastic business ecause of wealth secure. Public Gold is the best choice and also the best platform or terminal in gold and silver business. Im confident the comparison of prices between Public Gold and the goldsmith or the other competitors is low in terms of spread. What convenient the dealers was one stop centre services such as buying/selling services online purchase and 24hours transaction.

Aishah Binti Daud

 

Saya amat berterima kasih kepada Public Gold kerana menyediakan platform perniagaan emas dan perak fizikal secara telus serta bertanggungjawab. Dimana Public Gold mempunyai faktor produk yang cantik dan variasinya yang sesuai untuk perniagaan. Harganya yang kompetitif dan selaras dengan pasaran antarabangsa amat membantu dalam urusniaga jual beli. Keuntungan yang diperoleh juga cepat dimana faktor spread/susutnilai amat rendah dengan dibantu peratus komisen yang diberi. Jaminan belian balik membuktikan Public Gold mempunyai kewangan yang kukuh dan mempunyai rangkaian yang luas serta teguh diseluruh Negara bagi memudahkan segala urusniaga. Semoga Public Gold bertambah teguh dan kukuh dalam membantu meningkatkan taraf hidup masyarakat di Malaysia.

Noruddin Bin Md. Ali

 

Salam, Alhamdulillah, Saya sangat bersyukur akhirnya saya mengambil keputusan untuk " bertindak ".Potensi emas sangat besar dan saya sedia maklum mengenainya sejak sekian lama, tetapi saya gagal untuk bertindak.Tetapi dengan platform yang disediakan oleh PG,saya tidak berfikir lama dan pertemuan dengan Mama menyakinkan saya tetang PG dan saya terus terpanah dengan emas PG. "The Power of Now" Saya memberikan makna pada ungkapan ini dengan cara segera bertindak. Saya menggunakan PG untuk meneroka potensi emas. "THE POWER OF NOW", DO IT NOW "

lee loi

 

Saya mula menkaji tentang emas semenjak July 2012, berbagai company perniagaan emas yang terdapat dipasaran masa kini. Tapi akhirnya saya memilih Public Gold sebagai tapak untuk membuat perniagaan emas. Kenapa Public Gold? Ini adalah kerana sangat mudah berurusan dengan Public Gold. Segalanya ada dalam satu bumbung dari urusan pembelian emas, simpanan, gadaian dan belian secara bayaran bulanan, sangat mudah kan. Terimakasih Public Gold !!! Sebelum ni saya pernah survery beberapa company yang menawarkan perniagaan emas tapi lepas saya study tentang Public Gold, saya dapati ia menawarkan peluang perniagaan emas yang tulen di mana tiada apa-apa skim ditawarkan. Public Gold cuma menjalankan jual beli emas secara tulen di mana emas yang ditawarkan pelbagai jenis mengikut kesesuai modal masing-masing.

Zalinah binti Sharif

 

Antara perkara yang paling penting saya memilih Public Gold ialah spread (susut nilai) emasnya rendah membolehkan saya menjana keuntungan dengan lebih cepat. Dan saya rasa selesa sebab urusan jual belinya mudah dimana saya boleh lock harga pada bila-bila masa, membuat bayaran, dan boleh collect emas tu di mana sahaja cawangan Public Gold seluruh Malaysia.

Ahzalah Bt. Ali

 

Saya memilih Public Gold sebab jenamanya memang dikenali seluruh Malaysia, maksudnya bila saya nak berjual beli dengan sesiapa sahaja, orang memang dah tahu Public Gold adalah "trusted brand". Urusannya akan jadi lebih mudah sebab Public Gold mempunyai Cawangan seluruh Malaysia. Apa yang paling penting bagi saya sebagai dealer ialah Public Gold menjual emas fizikal (bukan emas maya) dengan susut nilainya rendah membolehkan saya memaksimumkan keuntungan.

Mohd Johan Md Nasir

 

Saya memilih Public Gold sebab susut nilainya antara yang terendah di pasaran serta harganya lebih rendah daripada kedai emas. Ini memboleh saya menikmati keuntungan perniagaan emas dalam tempoh yang lebih singkat berbanding syarikat pengeluar emas yang menawarkan emas susut nilai yang tinggi. Dan paling penting, Public Gold menjual emas fizikal. Beli emas, dapat emas. Bukan dapat kertas.

Mohamad Zakie B. Shafie

 

I am very happy with Public Gold because they give us the opportunity to do business in precious metal. They also provide competitive prices with their product compared to gold shop. Apart from that their system for buying/selling is the best in Malaysia so far which is operated at 24 hours. With business opportunity to become dealer has given me a cash flow in term ownership of gold/silver assets and commission earning. With the unstable economic in the world one who owned gold & silver assets is secured because they can protect their wealth. Safe gold and silver now without regret. I wish Public Gold their best for future!

Mohamad Azri Bin Tukimon

 

Syukur kerana di bukakan hati untuk memilih Public Gold (PG). Dengan platform PG, saya dapat berniaga emas dengan mudah dan berpeluang untuk berkembang dan terus maju di bawah bimbingan mentor yang hebat disamping kelas yg diadakan dari masa ke semasa. Saya mengenali emas semenjak tahun 2009 lagi dan telah menjadi dealer utk sebuah syarikat emas (nama dirahsiakan). Pada masa itu saya beranggapan bahawa semua emas adalah sama tanpa mengira apa jua jenama. Setelah 3 tahun menyimpan emas tersebut pada tahun ini 2013, saya cuba mencairkan emas tersebut. Tetapi malangnya, emas tersebut gagal dicairkan di beberapa arrahnu. Saya menjadi pelik dan hairan kenapa ia tidak diterima walhal emas tetap emas dan ketumpatan juga sama 916 seperti emas lain. Bila ditanya, emas cap apa yg mereka mahukan? Mereka menjawab kami hanya menerima emas PG atau yg jenama terkenal sahaja. Semenjak itu, saya terus menjadi dealer PG dan alhamdulilah, emas PG amat mudah ditukar untuk mendapat tunai sekiranya kita amat memerlukan. Kepada sesiapa di luar sana, mulalah simpanan emas anda kerana emas adalah kekayaan sebenar dan jika anda tidak mulakan langkah pertama anda sekarang, anda tidak akan mulakan sampai bila-bila. Pilihlah syarikat yg genuine menjalankan perniagaan ini kerana jika anda memilih syarikat yang salah, pasti akan bertemu dgn masalah di masa hadapan (ikut pengalaman saya lah). Sekian

Muhamad Zhafri Bin Abdul Hamid

 

Gold business is absolutely a good business & to protect our wealth. Public Gold offers us the best way to create our own success in this precious metal business especially GOLD and SILVER. Their system which is user friendly helps customer easily to purchase their GOLD & SILVER via 24-hours Online Website, SMS, thru Dealers, by call to branch & walk-in. Public Gold is very far sighted, stable and innovative company. This brings Public Gold as Malaysia’s No 1 Physical Gold & Silver business Company. After joining as Public Gold’s Dealer since 2012, it had really made a big difference to my life & financial way. The only I regret that I joined Public Gold a bit too late. I would like to thanks my mentor especially MD Mohd Faizan Dasuki who give me a lot of knowledge & guidance about gold & silver investment. He always share his knowledge no matters how busy he is. Come and join us in Public Gold. Your Ultimate wealth protector. Feel free to visit my FB Page : www.facebook.com/taufiqgold. Best of luck.

Muhammad Taufiq Laun Bin Abdullah

 

I choose Public Gold company because the company has been providing world-class track system available to buy and sell gold, for example by sms, we already can book gold with the latest prices every 20 minutes according to the world market price of 24 hours., and one that attracted the public gold is its low price and the depreciation of the lowest in Malaysia public interest to join me this gold. These I hasten to sell it back. When you think to do business in gold physical gold make sure it is Public gold it will benefit both short-term and long-term subject to planning your business.

Che Mohd Zaini Che Awang

 

"I started to learn and do my own research on PHYSICAL GOLD and SILVER in June 2011 and registered as a Public Gold Dealer in December 2011. I've never stopped learning ever since. The more I learn from my own readings and from the Public Gold leaders; I knew this is the only way for me to gain my financial stability. Public Gold’s transparent and efficient compensation plan has helped me achieving my aspiration for the past 15 months. As a Master Dealer myself, I’m in the journey to share my knowledge, experience, tips and tricks with anyone who wishes to make Public Gold as the platform to ALTERNATIVE SAVING. Keep in touch with me at www.facebook.com/SarjanaEmas for any inquiries and please visit my website at www.PublicGoldKuantan.com."

Nor Amli Bin Mohd Daod

 

I choose Public Gold because Public Gold offers variety of products, from jewellery to bullion. As it sells physical gold and silver, it makes the transaction Shariah compliant, which is an essential consideration for Moslems. Price sold is very transparent, where it displays world market, which changing every 20 minutes. Public Gold not only sells gold and silver, but they guarantee buyback as well. Furthermore, method of purchasing is very convenient, whether you want to make it manual or online. Last but not least, the reason I choose Public Gold is because I have few mentors in this field, whom have succeeded in this business. I want to be as successful and rich as them with Public Gold.

Noor Fadilah Binti Kasim

 

Gold is an ideal way to diversify business and protected by inflation crisis. If you asking the best platform in gold or silver bullions business and saving, only with Public Gold (PG) is the best choice.PG gives 24-hours online booking system, buyback guarantee, minimal margin spread between buying and selling price, nationwide branches and certified by qualified assayer. The company’s business is simple, transparent, professional and very convincing. I really enjoyed generate an active income as a trader and gold saver by only with PG.

Ahmad Saiful Bakhtiar Bin Md Zin

 

Public Gold offers physical gold and silver together with integrated business model which makes it a genuine and reliable business. Expanding ahead of other competitors, Public Gold currently has a total of 18 branches throughout Malaysia and is targeting to open a branch in Singapore to penetrate the international market. Being recognized by the Malaysia Book of Records as the first locally-manufactured certified gold bullion bar makes Public Gold stand as a pioneer in the industry. Known for its world-class service and fine quality products, I believe Public Gold will become second to none.

Farhan Akram Bin Zakaria

 

Hereby, I Mohd Noh bin Isa normally to be known as Cikgu Noh. I am Priority Dealer of Public Gold. I started my first step by buying 1pcs physical gold from Public Gold by end of year 2010. The main purpose is to wish to gain profit for long term business which is estimate around 20% per year. But everything became unusual after I met with the group Emas8kilo which located at Terengganu branch. After learning and increase a lot of gold knowledge. Now, the reasons why I choose Public Gold as my platform to do business in physical gold is because Public Gold’s products is priced follow the international daily gold market rate; the lowest spread margin; and the products will not lost its value even the plastic is open, scratched, bent, as long as the weight remains the same. Now, I am moving forward to achieve Public Gold Master Dealer’s target for this year as well as to become a millionaire before 33 years old. Insyaallah. I love Public Gold.

Mohd Noh bin Isa

 

Mengapa saya "gilakan" emas Public Gold? Ianya kerana susutnilai emas Public Gold jauh lebih rendah dari kedai emas dan dicipta mengikut kemampuan orang awam. Saya boleh membeli emas secara online "setiap bulan" kerana prosedur jual beli tersangat mudah dan tiada kos upah tukang. Kita juga boleh dapat pendapatan tambahan atas setiap pembelian yg dilakukan. Ajak kawan-kawan beli emas pun dapat insentif. Itu yang syok.

Adilah Binti Hamid

 

HIDUPKU BERUBAH KERANA MU PUBLIC GOLD. PERCAYA ATAU TIDAK? "Saya mula mengenali dan mula menyimpan emas dan perak untuk diri sendiri serta keluarga. Satu perubahan ketara berlaku apabila berjaya mengapai kejayaan demi kejayaan selain mempelajari cara mendisplinkan diri dengan membuat tabungan dengan gaji bulanan yang diterima. Terima kasih kepada mentor saya kerana banyak memberi rahsia perniagaan emas".

Mohd Ridhwan Bin Illias

 

"Dengan harga belian dan susut nilai yang rendah, saya mampu menggandakan keutungan simpanan emas dalam masa yang singkat (tidak sampai setahun). Berbaloi-baloi membeli emas di Public Gold. Tiada kos tersembunyi. Yang penting ilmu tentang emas yang sangat-sangat berharga. Simpanan emas mampu membaikpulih ekonomi isirumah"

Nurhaizad Binti Mohd Jaafar

 

Sejak saya mengenali Public Gold, saya mendapat pandangan yang berbeza mengenai emas dan perak. Sejak itu saya menyimpan emas Public Gold dan membuat pelaburan ke atas emas fizikal. Apabila diberitahu mengenai kejayaan diri menyertai Public Gold dan sistem Public Gold yang begitu mudah dan ringkas, saya akhirnya mengambil keputusan untuk bersama degan Public Gold. Hubungi saya untuk maklumat lanjut di talian 013-2642033

Muhammad Firdaus Bin Zainal

 

Jika anda ingin makan asam pedas yang paling sedap, datanglah ke Melaka. Saya akan membawa anda ke tempatnya. Jika anda ingin membeli emas pada harga kilang, ajaklah kawan-kawan datang ke Public Gold, kerana dalam masa yang sama anda juga akan mendapat komisyen.Urusniaga yang mudah, selamat dan menguntungkan semua pihak. Public Gold terbaik!

Noor Shufaad Bin Md Norani

 

Alhamdulillah sejak mengenali Public Gold, saya dapat menambah pendapatan sampingan setiap bulan di samping makan gaji bulanan. Public Gold menyediakan platform terbaik bagi pelaburan emas dimana harga emasnya dijual pada harga kilang, susut nilai rendah, serta sistem lock harga 24 jam. Saya mampu menjana keuntungan sehingga mencecah 5 angka!! Hubungi saya untuk ilmu tentang pelaburan emas yang betul dan menguntungkan.

Asrul Amirul Bin Mohd Salwai

 

I came to know Public Gold thru a friend of mine, Mr Mohd Noor Abd Majid. He showed me 1 dinar which he bought PG and I was so impressed by the design of the dinar. I learnt a bit more about PG from Mr Mohd Noor and he recommended me to go to one of the branch in JB (Taman Perling) if I need to know more or purchase dinar. I signed up as a buyer and bought some dinar for myself. Few months after this we attended a talk from Mr Syukor in Singapore. We formed up a network team with Mr Mohd Ansaari as my Master Dealer. Mr Mohd Ansaari, is an outstanding and dedicated Master Dealer of Public Gold. He is a very staunch believer of gold and at the same time unselfishly shared to many of his colleagues and friends the benefit of buying and keeping gold as a form of their asset. Mr Mohd Ansaari is very focus person and has proven himself as one of the top Master Dealer in PG. Mr Mohd Ansaari has been successful in the financial industry for the past 20 years and with his experience he able to lead and inspire others to be a part of Public Gold either as a customer or a dealer. Through his guidance I’m sure that Mr Mohd Ansaari’s network will be stronger and I’m proud to be part of it.

Zulkifli Bin Abu Jalil

 

I came to know Public Gold thru an online search for alternative investment . I later attended the talk in Taman Perling ,buy the product and share with friends about the benefits of keeping gold. One of them is En Mohd Ansaari, who later became one of the many outstanding and dedicated Master Dealer of Public Gold. He is a very staunch believer of the many benefits of Gold and at the same time unselfishly shared with many of his colleague and friends of his success thru buying Gold. I think because of his vast experience in the financial industry, he has the ability not only to inspire confidence to his colleague but also leads them to make decision in making Public Gold as their choice of Gold products.

Mohd Noor Abd Majid

 

Assalamualaikum, Saya Saira Banu dari Penang dan saya telah mula menjadi pelanggan dan pengedar Public Gold dengan membuat belian 100gm Bunga Emas yang menarik dua bulan yang lalu. Pakcik saya dari Singapore, Encik Mohammad Ansaari telah ajak saya dan kakak saya ke Relau Branch dan tunjukkan cara dan peluang untuk menjadi usahawan emas dengan Public Gold.Kami sebagai pekerja biasa di Kilang Penang , ingin untuk menjadi usahawan wanita di Penang. Walaupun Encik Ansaari ada di Singapura, dia nasihatkan dari jauh dan galakkan kami untuk meghadiri seminar dan training di Penang. Inshallallah , dengan panduan Encik Ansaari dan kepercayaan dengan kami, kita akan usaha untuk menjadi dealer yang baik. Terima Kasih kapada Encik Ansaari kerana sudi tunjukkan untuk berniaga, dan jual beli emas dengan Public Gold dan memberi peluang untuk kami jadi pengedar emas. Sekian terima kasih.

Saira Banu Binti Zulkifli

 

I came to know Public Gold thru Mr Mohammad Ansaari sometime last year .He believed in me and guided me to become a Priority Dealer with Public Gold.It is a challenge to promote Public Gold in Singapore which was just establish the last 3 months. With his leadership and guidance for us in Singapore , we are confident that we could break the mental barrier to educate the people in Singapore to invest in Physical Gold and Silver. He is the pillar of our confidence and strength. May we achieve greater heights with his guidance.

Nagoor Meeran s/o Mohamed Sha

 

My father, Mr Mohammad Ansaari made me a Priority Dealer last year. He have establish a business career for me while I am still serving the National Service Army in Singapore. Every moment I get to spend time at home , he is talking about Public Gold and influence me on it. Even though I cannot do the business while in the army, in about four months when I complete my two year service, I have a ready business waiting and created for me to take over. His dedication and passion with Public Gold is the pillar of our confidence and strength. He even created a website Rizkey.com if you search the Google Chrome. He is not only my father, but a guide, mentor and idol for us to follow with his vast experience in many successful careers.

Abdul Majeed Bin Mohammad Ansaari

 

I came to know Public Gold thru my husband, Mr Zulkifli Bin Abu Jalil. He brought me to PG Branch at Taman Perling to buy some dinar. There after we attended a talk from Mr Syukor in Singapore. I signed up as a priority dealer under the leadership of Master Dealer, Mr Mohd Ansaari. Mr Mohd Ansaari, is an outstanding and dedicated Master Dealer of Public Gold. He shared his knowledge and time unselfishly to all his dealers and friends. Mr Mohd Ansaari has proven himself as one of the top Master Dealer in PG. Mr Mohd Ansaari has been successful in the financial industry for the past 20 years and with his experience he able to lead and inspire others to be a part of Public Gold either as a customer or a dealer.

Kamsiah Binte Arabin

 

Sepatutnya saya bermula dari 4 tahun lepas lagi dalam perniagaan emas. Disebabkan ceteknya fahaman saya berkaitan ilmu emas dan logam bernilai, jujurnya saya gagal menguruskan nilai wang sedia ada yang saya miliki dengan sebaiknya. Alhamdulillah, saya dipertemukan dengan MD, Haji Wazir, “guru emas” yang benar-benar banyak menolong saya dari segi tips dan teknik, samada secara online mahupun offline. Tak rugi ceburi industri emas ni! Beli->Simpan->Jual dan jangan tamak bila kaut untung. Public Gold antara platform terbaik dan spreadnya pun rendah! Layari http://kuasadinaremas.com untuk mengetahui tips dan teknik yang betul berkaitan perniagaan emas.

Ahmad Rizal bin Razali

 

Jutaan terima kasih buat sahabat MD, Haji Wazir kerana memberi peluang dan memperkenalkan simpanan emas dan perak kepada saya pada bulan Jun 2013. Saya bermula terus dengan Priority Dealer dengan belian sebanyak RM100K. Bagi sesetengah orang memang terasa banyak. Namun bagi saya, ia amat berbaloi dengan simpanan serta komisen yang di tawarkan oleh Public Gold kepada saya. Alhamdulillah, sekarang saya sudah bergelar Master Dealer Public Gold dan ilmu emas dan perak saya kongsikan kepada ahli keluarga, rakan dan mereka yang berminat untuk berjaya. Peluang sudah terhidang..ayuh mulakan.

Mohd Rosidi Bin Sulaiman

 

Bismillah, Alhamdullilah, saya dipertemukan dengan PUBLIC GOLD. KENAPA EMAS? Kalau dahulu saya beranggapan emas itu adalah sekadar perhiasan untuk wanita, tetapi berbeza dengan kini. Setelah berkenalan dengan Master Dealer iaitu MD, Hj Wazir tentang perkongsian perniagaan emas fizikal adalah lebih menguntungkan. Emas bukan sekadar mendapat keuntungan ke atas modal tetapi ia juga melindungi nilai aset daripada inflasi. Terima kasih kepada Public Gold kerana dengan sistem 'lock price' 24 jam yang diperkenalkan, memudahkan kepada semua pelanggan untuk berurusan. Jualan dan belian atas talian (online) dengan lebih telus. Terima kasihlah kepada Public Gold kerana telah memberi peluang kepada saya untuk mejadi kaya dan bergaya dengan emas.

Norhafni binti Md Talib

 

Setelah bergiat dalam simpanan emas sejak 2008, akhirnya saya dipertemukan dengan MD, Haji Wazir dan mula mengenali Public Gold sekaligus terus menjadi pilihan tetap saya. Mereka memberikan lebih nilai dalam simpanan emas dan turut melakukan ceramah PERCUMA kepada pembeli dan bakal pembeli. Emas yang ditawarkan turut dipercayai mutu dan kualiti hasil dari sebuah syarikat yang berjaya. Saya rasa rugi mengenali Public Gold agak lewat. Kenapa menunggu lama kalau anda boleh segera? Ayuh bersama kami. Emas Public Gold pilihan Anda dan saya.

Adnan Bin Aladin

 

Alhamdulillah. Saya sangat bersyukur kepada Allah kerana mempertemukan saya dengan PUBLIC GOLD yang mana menjadi tapak untuk saya membina Empayar Emas saya sendiri walaupun masih bergelar Mahasiswa. Saya bermula dengan belian 1 dinar dan kemudiannya menjadi dealer rasmi kerana percaya akan potensi pendapatan yang ditawarkan di Public Gold. Jika saya sebagai pelajar pun berjaya, tiada alasan untuk mereka yang lebih tua untuk tidak berjaya dengan syarat adanya ILMU EMAS. AYUH SEMUA MAHASISWA MAHASISWI.

Abdul Hakim bin Sahidi

 

X - plan bagus kerana dapat membeli emas buruk dengan harga yang murah dan menukarkan dengan emas public gold yang mempunyai spread yang kecil. X - plan jugak bagus bagi semua org yang hendak menyimpan dalam emas public gold tanpa perlu mengeluarkan duit . hanya tukar emas buruk sahaja .emas public gold terbaik punya . X-plan yang diperkenalkan oleh Public Gold banyak membantu saya menukar emas dari pelbagai bentuk dan syarikat kepada product emas public gold yg mudah di pantau pergerakan harga dan urusan jual beli melalui sistem internet yg disediakan selama 24jam sehari. terima kasih Public Gold kerana menyediakan platform ini.

Azri bin hasan

 

I choose Xplan to exchange my old jewaleries with Public Gold items since the price is more reasonable than selling outside. Hope that PG will extend the programme so that all PG dealers can benefit more.

Mariamah Binti Radin Sumadi

 

PG X-plan creates opportunity to customer or new customer to protect and grow their wealth. It also creates knowledge awareness of gold exchange among Malaysian people (i.e the importance of spread). Furthermore it’s reacts as “Golden Bridge” between non-gold trader & Public Gold trader which leads to financial freedom. In summary PG X-Plan products can build huge relation among Malaysia non gold traders.

Mohd Nizab B Pawan Zainol Abidin

 

Alhamdulillah. Saya berterima kasih kepada Public Gold kerana memperkenalkan X-Plan. Dengan X-Plan tersebut saya telah menukar stok emas lama saya yang sudah lama saya simpan kepada gold bar public gold yang lebih mudah untuk di jual.

Mohamad Fariz Bin Mohamad Kamis

 

X-plan yang diperkenalkan oleh Public Gold banyak membantu saya menukar emas dari pelbagai bentuk dan syarikat kepada product emas public gold yg mudah di pantau pergerakan harga dan urusan jual beli melalui sistem internet yg disediakan selama 24jam sehari. terima kasih Public Gold kerana menyediakan platform ini.

Zamri Bin Abdullah

 

I choose Xplan to exchange my old jewaleries with Public Gold items since the price is more reasonable than selling outside. Hope that PG will extend the programme so that all PG dealers can benefit more.

Mariamah Binti Radin Sumadi

 

Saya merupakan peminta logam kuning diamana saya boleh mempelbagaikan simpanan saya. Contohnya penukaran emas lama kepada emas baru,urusan dengan Public Gold amat menguntungkan dimana emas baru diperolehi dngn harga yg murah malah menguntungkan walaupun emas bukan pada kelas ketulenan yang sama saya tetap mendapat emas yang ingin saya miliki. Saya akan terus mempromosi dan mengumpul emas yang baru serta terpakai untuk mengumpul kekayaa pada masa akan datang.

Rozita Binti Habizar

 

Saya merupakan pelanggan tetap Public Gold. Promosi-promosi yang ditawarkan oleh syarikat Public Gold amat menarik . Pada mula2 penglibatan saya denga Public Gold saya telah menukarkan emas lama ibu saya untuk dijadikan emas yang lebih menguntungkan untuk disimpan dalam jangka masa yang lama. Dan kini saya telah menjadi delaer dimana saya amat yakin dengan produk yang diperkenalkan oleh Public Gold. Hanya bermula dengan logam kuning yang sedikit kini saya memiliki emas dengan jumlah yang berganda.

Muhammad Azri Bin Abdul Majid

 

Alhamduillah dan setinggi penghargaan diucapkan kepada Public Gold kerana memberi peluang kepada saya berkongsi testimony X – plan. Di mana plan ini menawarkan menukar emas lama kepada emas yang terdapat di Public Gold. Saya telah menukarkan emas isteri saya kepada emas 916 ternyata saya mendapat kelebihan setelah menyertai plan ini. Saya telah membawa emas saya ke kedai – kedai sekitar kawasan tempat tinggal saya, ternyata harga yang ditawarkan kepada saya rendah berbanding dengan harga yang ditawarkan oleh Public Gold. Ini memberi peluang kepada saya untuk menukarkan emas berbentuk gelang kepada emas yang lebih cantik lagi ditamabah pula setelah membuat belian saya akan mendapat insentif. Itulah yang menjadikan saya lebih tertarik dengan plan ini. Selamat mencuba.

Mohd Zerry Bin Nazeri

 

Pengalaman menggunakan kemudahan X-Plan Public Gold mendapati ia adalah pilihan yang terbaik menawarkan harga tertinggi dipasaran tempatan. Memberi pilihan kepada kita untuk meningkatkan stok simpanan emas kita dengan menukarkan emas lama kepada emas fizikal yang baru yang lebih sesuai untuk meningkatkan pulangan perniagaan. Ianya adalah pelengkap kepada Public Gold sebagai platform perniagaan emas yang terbaik dimana kita boleh “trade-in”, membeli, menjual dan mendapatkan pengetahuan atau menambahkan ilmu kearah mendapatkan pulangan terbaik daripada perniagaan emas kita. Harapan saya semoga kemudahan ini dikekalkan terus oleh pihak pengurusan Public Gold.

Abd Rahim bin Mohd Sidek

 

Saya adalah salah seorang pegawai kerajaan yang bertugas sebagai Pembantu Tadbir Kewangan di Pejabat Residen Mukah. Saya mula mengenali Public Gold dari kawan yang juga merupakan seorang Public Gold Dealer. Selepas penerangan ringkas dari beliau saya mula membeli 1 dinar. Saya juga membantu dia untuk mengurus Seminar yang di adakan di Mukah di mana speakernya adalah merupakan Master Dealer En. Hafizul Hakim.

Noorul Khairy Bt Mohammad

 

Saya bekerja di Jabatan Kerajaan. Public Gold menawarkan harga yang rendah, spread margin rendah, cawangan ada di seluruh Malaysia, stok sentiada ada dan mudah didapati serta terdapat banyak pilihan mengikut kadar beratnya. Syarat jualan semula juga tidak cerewet. Kelebihan menggunakan X-Plan adalah harga yang ditawarkan sangat tinggi jika dibandingkan dengan harga yang diambil oleh kedai emas yang lain. Pelanggan boleh menjadi dealer Public Gold jika berjaya membuat transaksi X-Plan. Public Gold mempunyai spread terendah di Malaysia dan Guaranteed buy back!. Public Gold adalah syarikat yang sangat stabil.

Wan Ridzaudin Bin Wan

 

Saya Zurina seorang pelanggan Public Gold dan pernah mengikuti program X-Plan. Saya bekerja di Syarikat Telekom Malaysia sebagai Pengawai Khidmat Pelanggan .Saya memilih Public Gold sebagai Business sebab tawaran yang di tawarkan daripada Public Gold sangat menguntungkan dan memberi pulangan yang lumayan untuk saya. Saya pernah mengikuti program X-plan dan faedah yang saya dapat amat banyak, contohnye , saya dapat menukarkan barang kemas saya yang lama kepada Dinar, Jongkong Emas dan juga kepada barang kemas yang terkini. Dengan mengikuti program Plan-X juga saya dapat barang yang sama nilai dengan barang kemas yang saya tukar dan tak merugikan. Saya amat berpuas hati dengan program X-Plan ini dan amat berterima kasih dengan Public Gold kerana mengadakan promosi sebegini, Terima Kasih PG!!!!!!

Wan Shah Zurinabaniah

Alhamdulillah,sudah lebih 2 tahun saya menceburi perniagaan Emas Public Gold sebagai Prioty Dealer. Saya hanya seorang suri rumah tangga sepenuh masa.Saya berminat dengan Perniagaan Emas PublicGold kerana keluarannya lebih fokus ke arah Pelaburan. Bermakna margin keuntungan lebih banyak berbanding emas lain kerana Spreadnya yang rendah dan harga pergramnya yang murah dapat menoptimumkan keuntungan bagi para peniaga. Bila Promosi X-Plan di adakan saya ajak kawan-kawan trade in emas lama dan menukarnya kepada yang baru.(Kenaikan emas 25% - Spread 6%)Jadi peluang untuk mendapat keuntungan tu cepat dan tinggi berbanding emas keluaran lain.

Sapiah Binti Abusamah